Verzoeningswerk

We leven in een tijd waarin we constant geconfronteerd worden met geweld. De media gooien ons ermee ‘dood’. Onze maatschappij draait letterlijk op angst. En vele instellingen, regeringen en rebellerende groepen draaien er wel bij. Hoe kunnen wij zorgen dat we niet in die angst meegaan, hoe we in balans kunnen blijven en onze innerlijke vrede bewaren kunnen. Hoe kunnen we zorgen voor een betere wereld en blijvende vrede?

De eerste stap is “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. Kijk naar de irritaties, de oordelen die je naar anderen toe hebt en zorg, dat je dit oplost, dat je anderen en jezelf vergeeft. Kijk of je jouw straatje schoon kunt houden. Zorg voor vrede en harmonie in je relaties, je werk, je omgeving en wees eerlijk naar jezelf.

Daarnaast kun je kijken naar de collectieve velden van man en vrouw, van volkeren, religies en culturen. Deze velden zijn geladen met onopgeloste conflicten, die diep in ons onbewuste doorwerken. Veel mensen zitten gebonden aan patronen en worden daardoor geleefd, zodat ze niet uit de volle rijkdom van hun cultuur en religie kunnen putten.

Met behulp van Verzoeningsopstellingen wil ik trachten de conflicten in de collectieve velden op te lossen en te helen vanuit het individuele thema / verhaal van de deelnemers. Ik ben dan ook op zoek naar mensen, die zich willen inzetten voor een betere wereld, voor blijvende vrede .

U kunt meer lezen onder het kopje Familieopstellingen op Verzoeningsopstellingen.